Rólunk írták

Nemzeti sport cikke az OVSE-ről

Rólunk írt a Nemzeti Sport. Vívóklubunkról cikkezett tegnap a Nemzeti Sport, kiemelve az utánpótlás OB-n elért sikereinket és hogy a korosztályos országos bajnokságon sikerült felülkerekednünk jóval nagyobb egyesületeken is. Természetesen nem állunk meg itt, nem szállunk el az eddigi sikerektől és nem dőlünk hátra megpihenni. Dolgozunk tovább keményen és haladunk előre.  Hajrá óbudai vívás, hajrá OVSE!

KRASZNAI BENCE UTANPOTLASSPORT.HU 2020.09.22 15:13 FRISSÍTVE: 2020.09.22 15:39

VÍVÁS: A LEHETŐ LEGMAGASABB SZINTRE JUTNA EL AZ OVSE

„A siker egyik kulcsa talán az, hogy szívvel-lélekkel, rengeteget dolgozom a gyerekekkel. Gyakran megkérdezem az edzéseken, ki akar világbajnok lenni. Szerencsére sokan jelentkeznek, úgyhogy azt hiszem, ezzel a céljainkat is megfogalmaztam” – Kovács Attila, az OVSE vívóklub vezetőedzője.

Tették mindezt úgy az óbudaiak, hogy a nagyobb egyesületek közül például a Honvéd és a Vasas egy kategóriában sem győzött. 

 Az OVSE vezetőedzőjét, Kovács Attilát nem lepte meg a remekelés. 

„Öt aranyat azért mégsem reméltem, de a verseny előtt azt mondtam, van hat-nyolc olyan szám, amelyben éremesélyesek vagyunk. Hogy ebből aztán öt első hely lett, az nagyon pozitív, örülünk neki” – nyilatkozza Kovács Attila. 

A viadal legsikeresebb versenyzője három bajnoki címmel Légrádi Bálint lett. Mekkora potenciált lát benne a mester?


 „Ügyes gyerek, minden képessége megvan ahhoz, hogy sikeres legyen; nagydarab, gyors, erős és jó keze van. Nagyon hosszú út áll azonban még előtte ahhoz, hogy megnyugodva hátra dőlhessünk. Pábajtőrvívásban ráadásul bármikor, bármi megtörténhet, és rengeteg a tehetséges sportoló idehaza. Bálintnak is keményen kell még dolgoznia, ez biztos.”